miercuri, 30 septembrie 2015

Fotografia de nuntă





5 ponturi de a intra pe piaţa fotografilor de nuntă

1. Realizarea unui portofoliu de fotografii
Portofoliul unui fotograf este foarte important; practic clienţii aleg un fotograf, după portofoliul acestuia şi de asemenea, preţul unui contract este dat de calitatea portofoliului. De obicei, fotografii îşi prezintă doar o selecţie a celor mai bune fotografii realizate, dar e bine ca înaintea semnării unui contract, clientul să vadă cum e fotografiată o întreagă nuntă. Portofoliul poate fi prezentat pe blogul personal, pe o pagina de facebook, pe dvd-uri care pot fi împărţite la târgurile de nunţi sau în albume printate.

2. Fă vizibil portofoliul de fotografii
E foarte important să îţi faci vizibil portofoliul. Cu cât mai multe persoane targhetate îţi văd portofoliul, cu atât îţi creşte numărul de potenţialii clienţi. Facebook e o sursă foarte bună şi gratuită de aţi face vizibil portofoliul de fotografii. Participarea la târgurile de nunţi este de asemenea este foarte importantă, dar pe de altă parte şi foarte costisitoare

3. Antrenamentul pentru fiecare sedinţă de fotografii
Asemeni unui alergator la concursuri, putem face o paralelă şi să considerăm fotografierea unei nunţi ca un concurs de a realiza contracte noi; fiind un concurs, evident avem nevoie de mult antrenament. Trebuie să ţinem cont şi de faptul că la o nuntă , într-o zi, se pot realiza mult peste 1000 de fotografii, ceea ce înseamnă că e nevoie de mult antrenament.

4. Studiu intens
Pentru a ieşi în evidenţă în faţa altor fotografi e foarte important un studio de piaţă şi de ce nu, o continuă perfecţionare. Sursele de inspiraţie pot veni chiar de la alţi fotografi sau de ce nu, chiar de la concurenta.

5. Un client poate aduce alţi 10 clienţi
Un client mulţumit îţi poate aduce alţi clieţi, dar în acelaşi timp, un client nemulţumit îţi poate face reclamă proastă.