marți, 6 ianuarie 2015

Castelul Banffy din Bontida aproape de cluj



Castelul Banffy din Bontida este un rasfat al istoriei care merita toata atentia si respectul nostru. Astfel te indemn sa gandesti si mai ales sa iubesti Romaneste, alegand acest castel ca fundal pentru fotografiile voastre de nunta. O sa va ajutam cu idei, pozitii si mai ales unghiuri care s ava avantajeze sis a scoata frumusetea locului in evidenta.

Doriti sa va incantati privirea cu o adevarata capodopera arhitecturala? Atunci trebuie sa aflati, pentru cei care inca nu stiau ca langa Cluj, in comuna Bontida , se afla Castelul Banffy. Acest loc reprezinta un adevarat regal de frumusete, cultura si istorie care merita sa fie cunoscut si apreciat.
Povestea acestul castel incepe in anul 1387 cand familiei Banffy primeste drept multumire de la regele Sigismund. Dupa aproape 3 secole, in documentele vremii apar primele atestari ale existentei unor fortificatii in aceasi zona. In anul 1740, in ordinulul unui alt Banffy, acea fortificatie a fost renovata, castigandu-si cu adevarat numele de castel.
De-a lungul timpului Castelul Banffy din Bontida a capatat o forma mai atractiva, incunandu-se cu laude. In timpul celui de-al doilea Razboi Mondial a gazduit un Spital Militar pe cand in vremea comunismului a fost fie Spital pentru copii, fie scoala de soferi, fie C.A.P.
Un eveniment important pe care Castelul Banffy l-a gazduit a fost filmarea unor scene magistrale din filmul “Padurea spanzuratilor”. Abia in anul 1990, aceasta capodopera arhitecturala a fost declarata monument istoric.
Un adevarat protector al acestui monument care ar trebui sa ne faca mandrii ca suntem romani este Printului Charles de Wales care a incurajat inceperea lucrarilor de reabilitare. In ziua de astazi Castelul Banffy din Bontida reprezinta o adevarata perla a Clujului, o mandrie a tarii, cu rasunet chiar si international.
Imbinand stiluri arhitecturale precum renascentist, baroc si romanic, aceasta Castel reprezinta o unicitate in intreaga Europa. Pacat ca putuini sunt cei care stiu cu adevarat de existenta lui.  In acest moment, acest loc mirific gazduieste diverse evenimente publice si private, reprezinta un veritabil muzeu al unor vremuri de mult apuse si contine si o cafenea in care fiecare dintre noi ar putea sa-si spuna povestea dar mai presus de toate sa asculte povestea acestui castel.
Bontida este de asemena o localitate inzestrata cu un relief minunat care o sa-ti permita sa petreci clipe de poveste, clipe de rasfat departe de intreaga lume dezlantuita. Strabatuta de raul Somes Mic, de Valea Borsa  si Valea Sicului, aceasta zona reprezinta locul ideal in care sa va faceti fotografiile de nunta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu