luni, 9 martie 2015

Cum e sa fii fotograf de nunta in Cluj?

Nu e nici usor nici greu dar in acelasi timp , treaba e cu doua taisuri. Pe deoparte cererile de fotografi sunt destul de mari , dar in acelasi timp sunt foarte multi fotografi facuti peste noapte , care si-au cumparat primul DSLR si un cont pe facebook nume_photography si iaca un nou fotograf.
De aici pana la a deveni un fotograf profesionist cred ca e drum lung , mult stiudiu intens .


Cate nunti sunt in Cluj?

Prin anul 2007 , recordul de nunti la starea civila a fost de 80 de nunti iar o medie anuala este undeva la peste 3000 de nunti de altfel si facebook spune ca in cluj sunt 6000 de logoditi , impartit la 2 da exact 3000 de nunti anual. Pornind de la aceste cifre , putem trage concluzia ca ne-am multumii cu 1% de nunti pe an , ceea ce ar reprezenta 30 de nunti pe an. Avand aceste data ar rezulta ca ar trebui sa ne plasam in top 100 fotografi.

Cum putem ajunge in top 100 fotograf de nunta in Cluj?

Acest lucru nu este chiar usor si trebuie atacat pe toate caile. In primul rand , portofoliul trebuie vazut de cel putin 90% din public , dupa aceea trebuie ca preturile sa fie adecvate. Totusi exista miri care nu ar da mai mult de 300 euro pe un fotograf , sunt clienti care urmaresc si vor un anume fotograf . Un site de nunta clasat in top 10 google ar fi de mare ajutor dar nu ajunge. Daca nu aveti sunteti prea vechi pe piata , astfel incat mirii sa va cunoasca , va trebui platita publicitate .

Unde si cum ne putem face publicitate?

Facebook-o pagina personala de facebook , te-ar ajuta , dar trebuie sa ai cat mai multe like-uri; cum obtii mai multe like-uri? foarte simplu , creezi un concurs cu premii (cel mai simplu cadou o sedinta foto) cu conditia sa dea like la pagina. Mai apoi conteaza sa postezi constant fotografii.
Varianta platita pentru promovarea unui fotograf de nunta , este sa plateasca reclama , in acest caz te costa cam un leu pe click; adika un vizitator trimis de pe facebook la siteul tau iti ia din pusculita 1 leu

Google- Ideea este sa ajungi in topurile google dupa anumite cuvinte cheie . Un expert SEO costa destul de mult si in acest caz e indicat sa studiati voi SEO. Trebuie facuta o analiza asupra cuvintelor cheie pe care doriti sa ajungeti in top si apoi sa treceti la fapte. Un site nu il ridici de pe o zi pe alta in google ca si cum o nunta nu o contractezi peste noapte. La google excludem reclama platita (adwords deoarece nu este targhetata)



Targuri de nunta- e indicat sa fiti prezent cu un portofoliu cat mai atragator si la targurile de nunti. Costurile de participare la asemenea targuri sunt foarte mari si mai apoi trebuie sa imparti si fluturasi care si aceia costa bani.



Bafta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu