miercuri, 30 septembrie 2015

Fotografia de nuntă





5 ponturi de a intra pe piaţa fotografilor de nuntă

1. Realizarea unui portofoliu de fotografii
Portofoliul unui fotograf este foarte important; practic clienţii aleg un fotograf, după portofoliul acestuia şi de asemenea, preţul unui contract este dat de calitatea portofoliului. De obicei, fotografii îşi prezintă doar o selecţie a celor mai bune fotografii realizate, dar e bine ca înaintea semnării unui contract, clientul să vadă cum e fotografiată o întreagă nuntă. Portofoliul poate fi prezentat pe blogul personal, pe o pagina de facebook, pe dvd-uri care pot fi împărţite la târgurile de nunţi sau în albume printate.

2. Fă vizibil portofoliul de fotografii
E foarte important să îţi faci vizibil portofoliul. Cu cât mai multe persoane targhetate îţi văd portofoliul, cu atât îţi creşte numărul de potenţialii clienţi. Facebook e o sursă foarte bună şi gratuită de aţi face vizibil portofoliul de fotografii. Participarea la târgurile de nunţi este de asemenea este foarte importantă, dar pe de altă parte şi foarte costisitoare

3. Antrenamentul pentru fiecare sedinţă de fotografii
Asemeni unui alergator la concursuri, putem face o paralelă şi să considerăm fotografierea unei nunţi ca un concurs de a realiza contracte noi; fiind un concurs, evident avem nevoie de mult antrenament. Trebuie să ţinem cont şi de faptul că la o nuntă , într-o zi, se pot realiza mult peste 1000 de fotografii, ceea ce înseamnă că e nevoie de mult antrenament.

4. Studiu intens
Pentru a ieşi în evidenţă în faţa altor fotografi e foarte important un studio de piaţă şi de ce nu, o continuă perfecţionare. Sursele de inspiraţie pot veni chiar de la alţi fotografi sau de ce nu, chiar de la concurenta.

5. Un client poate aduce alţi 10 clienţi
Un client mulţumit îţi poate aduce alţi clieţi, dar în acelaşi timp, un client nemulţumit îţi poate face reclamă proastă.

marți, 31 martie 2015

Reteta succesului de a deveni fotograf de nunta

O zicala spune: "Pauzele lungi si dese , cheia marilor succese" din aceasta s-ar mai putea intelege si faptul ca nu poti deveni peste noapte un fotograf cu mare reputanta si cautat pe piata de nunti.
Asadar trebuie facut in plan bine gandit pe termen mediu spre lung si atacand pe mai multe cai putem deveni un fotograf cautat pe piata de nunti.

luni, 9 martie 2015

Cum e sa fii fotograf de nunta in Cluj?

Nu e nici usor nici greu dar in acelasi timp , treaba e cu doua taisuri. Pe deoparte cererile de fotografi sunt destul de mari , dar in acelasi timp sunt foarte multi fotografi facuti peste noapte , care si-au cumparat primul DSLR si un cont pe facebook nume_photography si iaca un nou fotograf.
De aici pana la a deveni un fotograf profesionist cred ca e drum lung , mult stiudiu intens .

marți, 20 ianuarie 2015

Cheile Turzii





Ridicate la rangul de rezervatie naturala datorita importantei lor de ordin stiintific dar si datorita frumusetii locului, Cheile Turzii se afla la o distanta de12 kilometri de Turda.

Considerate de multe persoane, si pe buna dreptate, o minune a naturii Cheile Turzii reprezinta o arie protejata ce ocupa o suprafata de 324 de hectare care s-au format prin eroziunea rocii de calcar de catre raul Hasdate. Include peste 1000 de specii de flori, plante extrem de rare, toate acestea facand parte din specificul floristic al acestei zone superbe din toate punctele de vedere.
Cheile Turzii ofera tuturor celor care trec pe aici un peisaj de o salbaticie rara: arcade, stanci abrupte si foarte inalte, turnuri de piatra si vai pietroase. Peisajul, de o frumusete salbatica, este splendid completat de o multime de pesteri, 60 de la numar, sapate in calcarul peretilor inalti de 200-300m.


De ce sunt Cheile Turzii o destinatie ideala pentru fotografii de nunta ?
Fiindca ofera un spatiu larg, cu vegetatie luxurianta, pesteri si stanci numai bune de explorat chiar si in rochie de mireasa. Este locul ideal pentru un set de fotografii de nunta `tresh the dress` daca sunteti un cuplu muntoman si vreti un set de fotografii speciale, pe munte, in natura.

Insa dincolo de aspectul estetic deosebit de important, regiunea este inconjurata de o aura de legenda. Aici se presupune ca ar fi locuit si s-ar fi ascuns cunoscutul si temutul haiduc Balica. Insa acesta nu era singurul care avea obiceiul sa se refugieze aici.

Una din aceste pesteri a servit, prin anul 1703 drept adapost al unei cetati de razvratiti, condusa de capitanul Nichita Balica care a atacat garnizoana austriaca alaturi de acestia. Legenda spune ca prin aceasta zona ar fi trecut si Alexandru Macedon.

Inspre localitatea Tur, la capatul cheilor dinspre aceasta localitate se afla o fantana cunoscuta de localnici, cu trei izvoare cu aspect de coif. Langa fantana, in stanca, inca sunt vizibile urmele narilor si copitelor unui cal. Din cauza ca ducea mare lipsa de apa, Alexandru Macedon, ajungand aici, si-a asezat coiful pe jos, si-a infipt sabia in pamant, timp in care calul sau a suflat cu putere in stanca si a lovit cu copitele piatra. Imediat, au inceput sa tasneasca izvoarele.

Terenul accidentat este pe placul alpinistilor din intreaga Romanie. Cea mai cautata destinatie, ideala pentru alpinism este Peretele Urias locul in care alpinistii fac spectacol trecatorilor cu frica de inaltimi.


marți, 13 ianuarie 2015

Cetatuia Cluj

Toti cei care cauta sa fie mai aproape de natura, sa se bucure de aer curat si de ce nu de o portie de istorie, merita sa alega Cetuita pentru poze de nunta. De asemea, nici Cetatuia nu se lasa mai prejos. Atunci cand alegi sa iti faci fotografiile de nunta aici totul pare sa castige o noua lumina, mergi parca in trecut, plimbandu-te printre zidurile unei mici cetati ce a aparat cu vitejie un oras atat de bogat si frumos cum este Clujul. Peisajele unice de pe fundal, avand Clujul la picioare o sa ajute la creearea unui set de amintiri de vis! Cele mai impunatoare monunemte istorice, au fost construite, acum sute de ani in cele mai frumoase locuri ale naturii. Astfel dupa ce vremea cotropitorilor a trecut, dupa ce vestitele lupte de pastrarea a teritoriilor au ajuns doar o poveste, noi ne putem bucura de acesti martori ai unei istorii gloriloase si de peisajul care iti taie respiratia din jurul lor. Asa este si cazul Cetatuiei din Cluj. Acest loc special merita atentia tuturor clujenilor si a turistilor deopotriva. Cu siguranta vei ramane impresionant atunci cand vei ajunge aici. Pentru inceput insa trebui sa va spunem putin despre povestea neinfricatelor ziduri ale cetatii. In cartierul Gruia, pe varful dealului Cetatuia, in perioada Habsburgica a aparut o fortificatia care a primit acelasi nume cu delul unde a fost construita. In 1735 Cetatuia arata asemenea unui vis. Unui vis care poate fi considerat cosmar de toti cei care si-ar fi dorit sa patrunda neinvitati in ea. Zidurile-i aveau forma de stea, avea un turn si era inconjurata de marete bastioane. De-a lungul timpului demna Cetatuie a gazduit si una dintre cele mai temute inchisori. Acum vechia fortificatie nu mai este asa cum ar fi trebuit sa arate. Timpul si-a spus cuvantul imbatrinind-o. Alunecarile de teren frecvente au dus la distrugerea ei. Iar omul, dorind parca sa ascunda urmele unei istorii bogate a contribuit prin nepasare, uneori, la distrugerea acesteia. Acum, langa ce-a mai ramas din Cetatuia puteti gasi unul dintre cele mai renumite Hoteluri ale Clujului si anume Belvedere. Cu siguranta Cetatuia merita un loc special in inima fiecarui clujean. Acesta e locul de intalnire a multor indragostiti, iar peisajul e incantator in fiecare anotimp. Primavara te asteapta cu ghiocei iesiti printe ziduri, vara de aici se profileaza orizonturi indepartate, ce au in prin plan Parcul Mare din apropiere, cladirile cu acoperisuri rosii din centrul istoric si bisericile de pe fundal. Toamna tot locul e invaluit intr-o aura aramie de la covorul de frunze cazute pe jos. Decor ce ajuta ochii creatori ai fotografului. Iar iarna Cetatuia ne asteapta cu decoruri de poveste, cu ziduri imbracate in alb ce vegheaza Clujul imbracat in straie de Sarbatoare. Asa ca, daca nu stiti ce loc sa alegeti pentru fotografiile voastre de nunta si va doriti un décor romantic si prietenos, alegeti Cetatuia cu siguranta nu o sa regretati alegerea.

marți, 6 ianuarie 2015

Castelul Banffy din Bontida aproape de cluj



Castelul Banffy din Bontida este un rasfat al istoriei care merita toata atentia si respectul nostru. Astfel te indemn sa gandesti si mai ales sa iubesti Romaneste, alegand acest castel ca fundal pentru fotografiile voastre de nunta. O sa va ajutam cu idei, pozitii si mai ales unghiuri care s ava avantajeze sis a scoata frumusetea locului in evidenta.

Bastionul Croitorilor Cluj



Romania este tara care daca nu se poate lauda cu un prezent glorios impresioneaza prin trecutul prin de victorii si realizari. Astfel, ca adevarate redute ale gloriei, in tara noastra vei gasi, monumente pline de maretie care reprezinta parti din povestea pe care noi trebuie sa o ducem mai departe.
Un astfel de monument important, venit dintr-o perioada plina de glorie si faima a Romaniei, este Bastionul Croitorilor. Acest loc se gaseste in Cluj, pe strada Baba Novac, numarul 35 si reprezinta partea de Sud-Est a vechii cetati fortificate care a pazit orasul in jurul secolului XV-XVI. Daca va doriti o nunta cu iz medieval, acesta este cu siguranta locul in care va putem face cele mai frumoase fotografii de nunta, intr-un cadru incarcat de istorie.

joi, 1 ianuarie 2015

La multi ani !

fotograf-nunti-cluj.blogspot.com Va doreste La multi ani fericiti, si fie ca anul 2015 sa va aduca numai fericiri.